RUM

Alla som spelar eller sjunger i Musikskolan Åmål är kostnadsfritt medlemmar i RUM (Riksförbundet Unga Musikanter). Det är en rikstäckande förening som stöttar musicerande barn och ungdomar i åldern 6-25 år. RUM finns på flera nivåer och Musikskolans elever är medlemmar i den lokala medlemsföreningen "Åmåls musikskolas ensembler". Lokalföreningen får ett årligt bidrag baserat på antal medlemmar, så vi ser gärna att alla Musikskolans elever är med i RUM. För bidragspengarna kan vi fixa trevligheter för barnen, t ex fika vid avslutningar, mat under övningsläger, bidrag till orkesterresor o s v. Medlemsföreningens styrelse består för närvarande av Kajsa Molin Lundahl (ordförande), Charlotte Ellénius (kassör),  Rose-Marie Engstig (sekreterare) samt Ulrika Holmström, Gustav Persson, Emil Ellénius, Natascha Burman och Josefin Kühne.

Lokalföreningen kan ge ett bidrag på 100 kr/dag till enskilda elever som åker på musikkurser eller läger utanför Musikskolans regi. Blankett för ansökan kan du skriva ut här: Ansökan om enskilt bidrag

RUM anordnar kurser både lokalt och rikstäckande. Som RUM-medlem får man subventionerade priser på deras kurser. Den största kursen heter "Blåslandslaget". Det är en sommarkurs i blåsorkester för ungdomar från hela landet. Dit ansöker man senast i december varje år, så får man göra en provspelning i januari/februari i en ort nära sin hemstad. För Åmåls del kan det vara i Karlstad eller Vänersborg. Rekommenderas för ungdomar ca 15-25 år som spelat sitt instrument länge och vill ha en rolig utmaning! Om man inte blir uttagen vid första försöket är det bara att bita ihop, öva lite till och söka igen nästa år, så kanske man lyckas bättre då...

I maj varje år arrangerar RUM en stor festival i Västerås. Dit kan man åka med sin orkester eller kör och spela, lyssna på andra, delta i workshops och tävla i musik. Musikskolan Åmål har deltagit festivalen år 2011, 2015, 2016 och 2017.

Det enda som krävs för att bli RUM-medlem samt att behålla sitt medlemskap är att skriva sitt namn på en bekräftelselista hos sin spellärare. Detta görs i oktober/november varje år. Medlemskapet innebär alltså inga förpliktelser eller kostnader utan enbart fördelar för medlemmarna! Om man slutar att spela/sjunga i Musikskolan upphör medlemskapet nästföljande hösttermin. Vuxna över 25 år får vara medlemmar om de vill, men kan inte ta del av de ekonomiska bidragen.

Vill ni veta mer om RUM finns det mycket att läsa på deras hemsida:
http://rum.se/