Övning

Här kommer lite tips och råd kring ditt spelande på musikskolan:
Man kan likna oss musiklärare vid idrottstränare. Man träffar sin tränare som berättar hur och på vad man ska träna till man ses nästa gång för att man ska utvecklas, bli bättre och ha kul. Om man håller på med fotboll kanske man måste löpträna några gånger i veckan, styrketräna och kanske träna bollkontroll på egen hand för att bli en bättre spelare. Om man tränar golf behöver man förmodligen åka ut till banan och träna puttar, inspel och långa slag varvat med smidighet, kondition och styrketräning innan man träffar sin tränare som ger nya tips och råd.
Det fungerar likadant på spellektionerna. På den korta tid vi ses varje vecka går vi igenom vad du behöver träna på och hur du ska träna. Det är din träning och övning mellan spellektionstillfällena som gör att du utvecklas, blir bättre och förhoppningsvis även då har ännu roligare med ditt spelande. När vi ses igen går vi igenom hur din egen övning fungerat, och jobbar vidare mot nya mål.
Eftersom vi har ganska korta lektioner kräver det att vi kommer i tid, är förberedda genom att ta med spel­böcker, noter och annat arbetsmaterial, och självklart även att du är förberedd genom att du har övat och tränat ordentligt sedan vi sågs sist. Annars kommer inte spellektionerna bli varken roliga eller effektiva, och vi båda kommer uppleva att vi står och stampar och aldrig kommer någonstans med spelandet.
Du lär dig snabbast och bäst om du spelar och övar lite varje dag. Som nybörjare kan det räcka med att du spelar 10-20 minuter om dagen. Då kommer du gå fort fram och utvecklas snabbt och kunna spela ganska fina (och svåra) låtar bara efter något år. Ju längre du kommer i ditt spelande desto mer övningstid behövs det för att utvecklas.

Som en sporre i ditt övande kan du vara med i Medaljkampen på Musikskolan. Du får ett pappersark med medaljer som ska kryssas för varje gång du övar hemma. När hela bladet är kryssat får du ta emot en riktig medalj under någon av våra konserter. Medaljerna finns i brons, silver och guld och du tävlar bara med dig själv!