Ensembler


Musikskolan lägger stort fokus på orkester- och ensemblespel. Vi förväntar oss att du som musikant deltar i någon (eller flera) av våra ensembler! De fasta ensembler vi har för tillfället är:
  • Stråkensemble, måndagar kl.18.00-18.45
  • Saxofonkvartett, tisdagar kl.17.30-18.30
  • Storband ”Åmål Big Band”, tisdagar kl.18.30-20.00
  • Blås- och gitarrorkester "Kings of Music" onsdagar kl.16.30-17.15
  • Blås- och stråkorkester "Åmål Junior Concert Band" onsdagar kl.17.30-18.30
  • Blås- och stråkorkester ”Åmål Concert Band”, onsdagar kl.19.00-21.00
  • Nybörjarstråk, torsdagar kl.17.00-17.40
  • Brassband "Wenern Brass", torsdagar kl.19.00-20.30
Fråga gärna din lärare vilken eller vilka ensembler som skulle kunna passa just dig!


ÅMÅL BIG BAND
Musikskolans storband under ledning av Dennis Friberg. ÅMÅL BIG BAND har en kompsektion med trummor, slagverk, elgitarr, elbas och keyboard samt en blåssektion med trumpeter, tromboner och saxofoner. Här spelar man pop, rock, soul, disco, salsa och en massa annat. Vi jobbar nästan alltid med sångare. Klicka här för mer info!

 Åmål Big Band på Café Xo 2014


BLÅSORKESTRARNA

Vi har tre olika blåsorkestrar som alla övar på Karlberg på onsdagar. Först ut är Kings of Music som spelat i 1-2 år och har Fredrik Myrén som dirigent. Sedan kommer mellanorkestern Åmål Junior Concert Band för blås- och stråkelever som spelat lite längre och leds av Charlotte Ellénius. De äldsta ungdomarna spelar i Åmål Concert Band som är ett samarbete med Åmåls Stadsmusikkår. Fredrik Myrén dirigerar. Nya deltagare och särskilt slagverkare är välkomna i alla tre orkestrarna!

STRÅKGRUPPERNA
Du som spelar stråkinstrument kan vara med i nybörjargruppen som träffas på torsdagar eller fortsättningsgruppen som övar på måndagar. När du kommit lite längre i ditt spel är du även välkommen till Åmål Junior Concert Band, Åmål Concert Band eller Dalslandsorkestern. Den sistnämnda är en stor stråkorkester som träffas på olika platser vissa helger och är ett samarbete mellan kulturskolorna i hela Dalsland.